Welcome

Εδώ θα βρείτε σκέψεις, όνειρα, ελπίδες, φιλοδοξίες, ανησυχίες και πολύ στρες. Έναν κόσμο που ισορροπεί ανάμεσα στην φαντασία και στην πραγματικότητα.

Τις μεγάλες αντιθέσεις και τα αντικρουόμενα συναισθήματα.

Εδώ θα βρείτε παιδικές φαντασιώσεις και την βαρβαρότητα του ρεαλιστμού που βιώνει κανεις, όταν μεγαλώσει.

Όλα εδώ, με μπόλικη χρυσόσκονη, τυλιγμένα με ζάχαρη, με γεύση γλυκό κεράσι, με μυρωδιά τριαντάφυλλου και βανίλιας. Όλα εδώ, σε ένα ποτήρι, να τα πιείτε και να ευχαριστηθείτε.

Καλώς ήρθατε στον κόσμο τον δικό μου.

28 Ιουλ 2009

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ...ΣΕΙΡΑ!!!

Το παρακάτω άρθρο θα δημοσιευθεί στο τοπικο περιοδικό της Καρπάθου "Τετράπολις"


Είμαστε σχεδόν στην μέση του καλοκαιριού και το «Τετράπολις» οι περισσότεροι μπορεί να το παίρνετε μαζί σας στην παραλία για να το διαβάσετε ευχάριστα. Γι αυτόν λοιπόν τον λόγο αποφάσισα ότι ζέστη καθώς είναι, δεν θα σας κουράσω με κάποιο οικονομικό άρθρο άλλα θα γράψω μερικές γνώσεις που διάβασα και θεωρώ καλό να σας τις μεταφέρω…!!!

Πιείτε λοιπόν το φραπεδάκι σας και απολαύστε το αρθράκι. Μερικά μπορείτε να τα υιοθετήσετε και σαν στάση ζωής ώστε να είστε πιο πετυχημένοι και αποτελεσματικοί…!!!

Ραντεβού λοιπόν τον Σεπτέμβρη με τα γνωστά οικονομικά άρθρα.

Καλή ανάγνωση…!!!


TA ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Για να φτάσετε στην επιτυχία και στην ικανοποίηση δεν χρειάζεται να είστε μεγαλοφυείς ή να έχετε έμφυτα χαρίσματα. Πρέπει να μάθετε και να κατανοήσετε τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς που θα σας οδηγήσει εκεί.
Πρέπει:
Να πιστέψετε ότι μπορείτε να πετύχετε και θα πετύχετε
Να θεραπευτείτε από την νόσο της αποτυχίας
Να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση
Να διώξετε τον φόβο
Να σκέφτεστε και να οραματίζεστε δημιουργικά
Να είστε αυτό που πιστεύεται ότι είστε
Να κάνετε σύμμαχο σας την συμπεριφορά σας
Να μάθετε να σκέφτεστε θετικά
Να μετατρέπετε την ήττα σε νίκη
Να βάζετε στόχους για να φτάσετε πιο ψηλά
Να σκέπτεστε σαν ηγέτες.

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ
Οι 4 κανόνες της ηγεσίας είναι:

Μπείτε στο μυαλό των ανθρώπων που θέλετε να επηρεάσετε
Σκεφτείτε: Ποιος είναι ο ανθρώπινος τρόπος για να γίνει κάτι;
Σκεφτείτε την πρόοδο, πιστέψτε στην πρόοδο, εργαστείτε για την πρόοδο
Αφιερώστε χρόνο για να συσκεφθείτε με τον εαυτό σας.


ΚΑΝΟΝΕΣ ΜΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

Η σκέψη προτρέχει της γλώσσας. Είναι 4 φορές πιο γρήγορη, που σημαίνει ότι χρειάζεται προσοχή στη χρήση του χρόνου που περισσεύει, όταν κάποιος μιλά ώστε να μην αποπροσανατολίζεται η σκέψη μας.
Ας μην καταλήγουμε σε γρήγορα συμπεράσματα, πριν ολοκληρωθεί η εισήγηση. Κλείνουμε πρόωρα τον διακόπτη της επικοινωνίας.
Χρειάζεται προσοχή για να διακρίνουμε τα γεγονότα από τα συναισθηματικά στοιχεία του συνομιλητή μας, που μπορεί να μας παρασύρουν σε λαθεμένα συμπεράσματα
Να μην επιτρέπουμε διακοπές από τηλέφωνα ή από άλλα άτομα
Κάνοντας ερωτήσεις υπογραμμίζουμε το ενδιαφέρον μας και διευκολύνουμε τον εαυτό μας να παρακολουθήσει καλύτερα το συνομιλητή μας.


ΚΑΝΟΝΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ

Για να βελτιώσουμε την τεχνική της ομιλίας μας μπορούμε να ακολουθήσουμε τους παρακάτω κανόνες:
Να οργανώσουμε τις σκέψεις μας πριν μιλήσουμε η γράψουμε
Να υπάρχει λογική ανάπτυξη των ιδεών μας
Να γίνεται η χρήση των σωστών λέξεων και φράσεων
Να δίνεται προσοχή στην καλή προφορά και άρθρωση
Επανατροφοδότηση για να βεβαιωθούμε ότι το μήνυμα έγινε κατανοητό
Σωστή χρήση του χρόνου
Να είστε πάντα ευγενής και καταδεκτικός
Να λέμε αυτό που εννοούμε και να εννοούμε αυτό που λέμε.


ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΑΣ.

Ξέρετε ότι:
Κάθε εγκέφαλος περιλαμβάνει 100 δις νευρικά κύτταρα
Ο αριθμός των δυνατών διασυνδέσεων και κυκλωμάτων μεταξύ των νευρώνων ενός εγκεφάλου είναι ο αριθμός 1 ακολουθούμενος από 10 εκατ, μηδενικά
Το παγκόσμιο τηλεφωνικό δίκτυο συγκρινόμενο με τον εγκέφαλο από άποψη πολυπλοκότητας έχει το σχετικό μέγεθος ενός μπιζελιού
Αν μπορούσε να κατασκευαστεί ένας υπολογιστής με τις δυνατότητες του μυαλού μας θα χρειαζόταν το Empire State Building για να τον στεγάσει, και το νερό του Ατλαντικού για να τον ψύξει
Κάθε δευτερόλεπτο στο κρανίο μας λαμβάνουν χώρα μεταξύ 100.000 και 1000000 χημικές αντιδράσεις και μεταξύ 1 και 3 εκατ. Ηλεκτρικές εκκενώσεις
Ο υπερυπολογιστής CRAY για να κάνει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος σε 1 λεπτό θα χρειαστεί να δουλεύει 100 χρόνια με 400 εκατ. Υπολογισμούς το δευτερόλεπτο.


Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

«Ουδέν κακό αμιγές καλού» Κάθε κατάσταση έχει την καλή και την κακή πλευρά της. Βρείτε τη. Δείτε την καλή πλευρά και διώξτε την αποθάρρυνση σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μετατρέψετε την ήττα σε νίκη.
Να μελετήσετε τις αποτυχίες για να βάλετε θεμέλια της επιτυχίας. Όταν χάνετε, διδαχθείτε από αυτό και προχωρήστε σε νίκη την επόμενη φορά.
Να έχετε το θάρρος της εποικοδομητικής αυτοκριτικής
Να σταματήσετε να κατηγορείτε την τύχη και να ερευνήσετε κάθε αποτυχία σας.
Να συνδυάσετε την επιμονή και τον πειραματισμό.

Καλό καλοκαίρι….!!!

Πηγές:
Φυλλάδιο EU EUDOKIMOS R ανάπτυξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

7 Ιουλ 2009

Τα δώρα μου. Η τσίχλα, η ξανθιά κούκλα και το χωνί...!!!!

Ξέρω ότι δεν είναι Χριστούγεννα, ούτε καν πλησιάζει η γιορτή μου…. Όμως εγώ θα σας μιλήσω για τα δώρα. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που με κάνει να χαίρομαι τόσο πολύ όταν δίνω δώρα…. Βέβαια εξίσου μεγάλη είναι η χαρά και όταν παίρνω δώρα. Εδώ όμως υπάρχει ένα αλλά…. Και θα σας εξηγήσω αμέσως….!!!!

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, η οικογένεια μου δεν ήταν από αυτές που αντάλλασαν δώρα κάθε λίγο και λιγάκι. Μόνο τα Χριστούγεννα και αυτό όχι πάντα. Μόλις μεγαλώσαμε κόπηκε και αυτό.

Δεν ήταν ότι η οικογένεια μου ήταν τσιγκούνηδες όχι καμία σχέση, απλώς μας έτυχαν διάφορα περιστατικά και δεν γιορτάζαμε πια. Από φίλους και ξαδέρφια θα σας πω αμέσως τις αναμνήσεις μου σαν παιδί.

Το πρώτο δώρο που δέχτηκα πρέπει να ήταν στην ηλικία των 2-3 χρονών. Ήταν μια τσίχλα σε σχήμα κατοστάρικου. Με χρυσαφί χαρτί από την μία μεριά και μπλε από την άλλη….

Μου την έβαλε μέσα στα χέρια μου χωρίς να μιλήσει ο ξάδελφος μου ο Γιάννης. Δεν μου είπε τίποτα απλώς μου την έχωσε μέσα στην χούφτα μου. Ίσως γιατί δεν είχε άλλη να δώσει στα άλλα παιδιά που παίζαμε μαζί…. Ίσως γιατί ήθελε να την ξεφορτωθεί δεν έχω καταλάβει ακόμα και το σήμερα γι αυτήν του την κίνηση.

Πάντως εγώ ένιωσα πολύ ωραία. Νόμιζα ότι ήταν κάτι που αξίζει, λόγου του γυαλιστερού χρώματος του χαρτιού αλλά μάταια…. Ήταν απλώς μια τσίχλα!!!! Είπα, θυμάμαι τότε ένα ξερό ευχαριστώ… τίποτα άλλο ήμουν ντροπαλό και σαν παιδί… Από τότε δεν ξαναπήρα κανένα δώρο από τον Γιάννη.

Στα γενέθλια μου όμως πάντα επιβάλλεται να φέρνουν δώρα τα παιδιά. Αλλά και εκεί ήμουν άτυχη!!! Γιατί το λέω αυτό;;; Γιατί τα γενέθλια μου είναι στις 27 Σεπτεμβρίου, δηλαδή λίγες μέρες μετά που θα ανοίξουν τα σχολεία….

Δεν χρειάζεται να γράψω τι ήταν τα δώρα…. Νομίζω μπορείτε να φανταστείτε…. Τετράδια και μολύβια, γόμες, ξύστρες κτλ. Ούτε ένα ρουχαλάκι, ούτε μία κούκλα όπως επιθυμούσα εγώ….. Βιβλία και πάλι βιβλία τετράδια άδεια για να τα γεμίσω, βιβλία και μαρκαδόροι για να δώσω το χρώμα των σκέψεων μου στα τετράδια μου.

Και πάλι δεν αντιδρούσα…. Δεν έλεγα λέξη… Κουβέντα. Τίποτα!!! Αποφάσισα ότι αφού είναι δώρα θα χαιρόμουν τι σημασία είχε αν δεν μ άρεσαν;;;; Δεν έβγαζα άχνα. Η καρδούλα μου το ήξερε πως αισθανόμουν!!!

Μια μέρα λοιπόν ήρθε στο σπίτι η θεία μου η Αντιγόνη. Κρατούσε ένα μεγάλο κουτί τυλιγμένο με έναν κόκκινο φιόγκο. Και ήταν για μένα. Για τα γενέθλια μου!!!. Το άνοιξα με μεγάλη μου περιέργεια και τι αντίκρισα;;;

Μια ξανθιά κούκλα!!!!
Και δεν ήταν μόνο αυτό…. Η κούκλα αυτή μιλούσε και τραγουδούσε!!! Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη… Επιτέλους ένα δώρο που άξιζε!!!! Την έπαιξα πάρα πολύ. Για πρώτη φορά κάποιος σκέφτηκε ότι είμαι παιδί και όχι μαθήτρια!! Ότι προτιμώ να παίζω από το να διαβάζω….!!!

Την θυμάμαι αυτήν την κούκλα μέχρι σήμερα. Δεν θυμάμαι να έχω ξαναχαρεί τόσο πολύ για κάποιο δώρο. Την φύλαγα σαν θησαυρό, την χτένιζα την έλουζα της έκανα πλεξουδάκια τα μαλλιά της, την έβαζα να τραγουδάει κοκ…

Ώσπου κάποια μέρα την βαρέθηκα…. Και τελικά… την αντάλλαξα με μια κούκλα «Πατατούφα» της γειτόνισσας μου της Πιπίτσας που τόσο καιρό με παρακαλούσε.

Και πάλι όμως δεν μίλησα δεν είπα τίποτα για το δώρο. Ούτε καλό ούτε κακό. Μόνο χαμογελούσα όλο νόημα. Έτσι μου είχαν μάθει. Σίγουρα είπα ένα ευχαριστώ. Μου το είχαν μάθει από μικρή. «Τι λέμε όταν μας δίνουν κάτι;» «Ευχαριστώ» η αιώνια ερώτηση και απάντηση της θείας μου της Μαρίας.

Μεγαλώνοντας στις σχέσεις μου με το άλλο φύλο ήρθα ξανά αντιμέτωπη με το ερώτημα. «Τι δώρο να του κάνω;;;» Πάντα εύρισκα ακριβά και ωραία δώρα να κάνω στον άλλον.

Πίστευα ότι όσο πιο μεγάλη η αξία του δώρου τόσο μεγαλύτερη είναι και η αγάπη που του προσφέρεις. Και εγώ ήθελα να προσφέρω όσο περισσότερη αγάπη γινόταν….

Ώσπου μια μέρα προσγειώθηκα ανώμαλα. Ήταν πάλι τα γενέθλια μου. Νομίζω θα πήγαινα 20. Ο τότε αγαπημένος μου θεώρησε σωστό να μου φέρει σαν δώρο γενεθλίων ένα πλαστικό χωνί και ένα επίσης πλαστικό δοχείο για να βάζω το λάδι που κουβαλούσα σε μεγάλα μπιτόνια από την Κάρπαθο.

Δεν ήθελε λέει να με βλέπει να βασανίζομαι τόσο πολύ με αυτό το λάδι που κουβαλούσα και το τεράστιο μπετόνι να το σηκώνω κάθε φορά που ήθελα να μαγειρέψω….!!!

Όταν το είδα δεν ήξερα τι να κάνω. Στην αρχή γελούσα. Λέω δεν είναι δυνατόν ο αγαπημένος μου να μου φέρνει τέτοιο δώρο σήμερα, μέρα που ναι….. Αλλά μετά δεν άντεξα…. Του τα έψαλα ένα χεράκι…..!!! Γιατί σας το λέω αυτό; Γιατί ήταν η πρώτη φορά που έκανα παράπονο για δώρο και νομίζω είχα δίκιο.

Μου είχαν μάθει να τα δέχομαι όλα και να χαμογελώ με νόημα…. Αλλά όχι, αυτήν την φορά όχι. Δεν θα το δεχόμουν αβίαστα αυτό το δώρο.!!!

Δόξα τω θεό από τότε δεν ξαναπήρα τέτοιο δώρο από αγαπημένο…. Απλώς το θυμάμαι τώρα και γελάω….

Από εκεί και έπειτα έχω αναπτύξει μια έντονη σχέση με τα δώρα. Θέλω να μου δίνουν και να δίνω. Απλώς έχω την παραξενιά και θέλω να είναι πολύ καλά τα δώρα που θα πάρω και θα μου πάρουν. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η πράξη μετράει και όχι αυτό που σου δίνουν αλλά ειλικρινά δεν πιστεύω ότι το πιστεύει κανείς πραγματικά αυτό. Σίγουρα μετράει και το περιεχόμενο.

Δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά από ένα δώρο καταλαβαίνεις πολλά για την σχέση που έχει μαζί σου το άλλο άτομο. Πιστεύω ότι ένα πρόχειρο δώρο δηλώνει ότι και το άτομο που στο κάνει αισθάνεται το ίδιο πρόχειρα για σένα.

Ένα καλό και ακριβό δώρο είναι σίγουρα κάτι καλό και αυτός που σου το δίνει ενδιαφέρεται για σένα. Για μένα δεν αρκεί να κάνεις ένα δώρο ώστε να βγάλεις την υποχρέωση, θέλω να είναι καλό το δώρο.

Ίσως να είναι το απωθημένο μου από εκείνη την τσίχλα που χώθηκε μέσα στην χούφτα μου αλλά το δώρο είναι δώρο. Όταν στο δίνει ο άλλος σε τιμάει όπως και να χει.

Αυτά που δεν αντέχω είναι οι εκφράσεις του τύπου…. «τι δώρο να σου κάνω;;;» Όταν αγαπάς και νοιάζεσαι για τον άλλον ξέρεις πάντα τι του χρειάζεται. Και αν δεν ξέρεις φροντίζεις να μάθεις καιρό πριν. Δεν πρέπει να μάθεις την τελευταία στιγμή. Το δώρο για μένα είναι αυτό. Ένδειξη αγάπης και ενδιαφέροντος.

Προσωπικά, δεν ρωτάω ποτέ τα αγαπημένα μου άτομα τι δώρο να τους πάρω…. Και αν το ρωτήσω είναι ρητορικό το ερώτημα. Δηλαδή δεν περιμένω απάντηση. Πολλές φορές το έχω ήδη πάρει το δώρο μου και ας κάνω αυτήν την ερώτηση.

Επίσης, θέλω ωραίο περιτύλιγμα και ωραία αφιέρωση πολλές φορές στα δώρα μου γράφω κάρτες μαζί. Τις θεωρώ πολύ σημαντικές. Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολική αλλά εγώ έτσι το καταλαβαίνω το δώρο μου. Δεν ξέρω αν είναι παιδικό απωθημένο αλλά εγώ ποτέ δεν πήρα τετράδια και μολύβια για δώρα σε παιδιά και πάντα μα πάντα τα δώρα μου αρέσουν….